2011. július 28., csütörtök
Csevapcsicsa és a többi darált állat keverék
Szabadkán a piac mellett találtunk egy kis kiülős büfét a fák árnyékában, ahol még ebben a tomboló kánikulában is hajlandók voltak nekünk csevapcsicsát sütni. A hatalmas koronájú fa körül kivágták a terasz fölé kifeszített napvédő vásznat, úgyhogy jéggel dúsított Colával egész kellemes helyszín volt az első Balkán-kóstoló kalandra.
Ezúttal csevapcsicsát ettünk, ami kolbászka formájúra gyúrt, platnin, vagy rácson lassan megsütött fűszeres darált hús.
Ugyanez lapos kivitelben a Plyeszkavica.
Na jó, a húsok aránya nem ugyanaz, de az alapanyagok igen. Mindegyikben darál marha, sertés és birka van alaposan befűszerezve, összeérlelve.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
nyami...
VálaszTörlésTényleg finom. Bár a sok darál állat, jókora adag hagymával azért megfeküdte a gyomrom rendesen.
VálaszTörlés