2010. október 7., csütörtök

Konfitált csirke a színtiszta csalás

A minap konfitáltam. A jellegtelen, unalmas csirkemell-csíkokat átvarázsoltam omlós, puha, illatos, és pirosra sült falatokká. Kicsit időigényes mulatság, de remek a végeredmény.

Hogyan készül? A csirkehúst valójában felöltöztetjük egy ízesebb kabátba lassan, alacsony hőfokon gyöngyöző kacsazsír segítségével. Legalább egy órán át sütögetjük, pároljuk olvasztott kacsazsír és pár kanál húsleves keverékében, aminek eredményeképp a csirke elképesztő minőségi változáson esik át. És ennél még nyilván van jobb is. Ha nem csirkemellből, hanem csirkecombból csinálja az ember, de nekem az épp nem volt a fagyasztóban.

Bár szörnyű nehéz kiszellőztetni a hoszú ideig lassan fortyogó zsír szagát a konyhából, de ha kedvem és időm lesz hozzá, a combokkal még biztosan kipróbálom.

A konfitálás-szemfényvesztésről egyébként sok érdekes infó itt van Chili Zsófi blogján.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése