2010. szeptember 25., szombat

Piruló őzláb piruló bundában


Piruló őzlábgombát és bimbós pöffeteget szedtünk a közeli erdőben. Sosem készítettem korábban, de most kipróbáltam, mert rákattantam az őszi gombákra.

Remek lett! Az őzláb kalapokat megmártottam egy pár másodpercre forrásban lévő sós vízben, majd paníroztam, és szép aranybarnára sütöttem.

A bimbós pöffeteget meg kell hámozni - könnyen lejön a külső burka - és ami marad, az pont úgy néz ki, mint az apró fehér mozarellagolyócskák. Ez is finom bundában sütve, bár annyira semleges íze van, hogy elbírt volna előtte még egy kis fűszert, vagy legalább sót.

Dugó grillezte, majd megkérdem tőle, hogy úgy milyen lett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése